Ο κοριός (cimex lectularius) είναι αιμομυζητικό έντομο χωρίς φτερά, που δραστηριοποιείται τις βραδινές ώρες.

Τσιμπάει το θύμα του την ώρα που αυτό κοιμάται και τρέφεται με αίμα για τουλάχιστον 10λεπτά.

Τα τσιμπήματά του είναι χαρακτηριστικά γιατί γίνονται στην σειρά το ένα μετά το άλλο και εμφανίζονται συνήθως στην κοιλιά ,στην ράχη και στους μηρούς..

Το έντομο μπορεί να μεταφέρει τον ιό του τύφου και της ηπατίτιδας β, ενώ έχει διαπιστωθεί πως προκαλεί πολλές φορές και συμπτώματα κατάθλιψης, αϋπνίες, άγχος και άλλες ψυχολογικές διαταραχές..

Συνήθως, προκαλεί και δευτερογενείς δερματικές λοιμώξεις, εκζέματα και φλύκταινες.

Είναι έντομο που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα εμφανίζεται όλο και συχνότερα και εξαπλώνεται γρήγορα σε ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικές κατοικίες, κατασκηνώσεις κλπ.

Ο κοριός μπορεί να ζήσει χωρίς τροφή(αίμα δηλαδή),ακόμα και για τέσσερεις μήνες, ενώ τα αυγά του αντέχουν ακόμα και ενάμιση χρόνο.

Μεταφέρεται με ρούχα(κυρίως άπλυτα),αλλά και με την μεταφορά επίπλων, κυρίως παλαιών.

Η αντιμετώπιση γίνεται με φάρμακα σε ψεκάσιμη μορφή ή καπνογόνα και ο χώρος που έχει την παρασιτική προσβολή πρέπει να απομονώνεται μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί και την μέθοδο της θανάτωσης με εκνέφωση ατμού σε υψηλές θερμοκρασίες, που είναι και η μόνη που εγγυάται την καταστροφή των αυγών.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ.